Volgende stap maken in carrière op internationaal vlak

vacatureAls je al een tijdje bij je werkgever werkt, dan kan het soms een beetje een lastig saai worden. En wanneer iets saai wordt, moet je een volgende stap maken. Veel mensen in mijn omgeving blijven hangen op wat ze momenteel doen en komen zo niet verder.

Daarom is het belangrijk om eens rond te gaan kijken naar een andere functie. Dat kan bij een ander bedrijf zijn, maar ook intern zijn er vaak interessante vacatures die je verder kunnen helpen op dat vlak. Op mijn werk is er nu een leuke vacature als internationaal account manager. Best wel heel erg leuk! Maar ik moet wel aan de bak..

Internationaal is natuurlijk voornamelijk Engels

Ons bedrijf doet op dit moment nog niet heel erg veel zaken in het buitenland, jammer natuurlijk. Maar het doel van de nieuwe functie is om markten in het buitenland aan te gaan boren. Ze willen partnerschappen aangaan met bepaalde bedrijven om zo nieuwe markten te gaan bedienen. Het doel van de internationale account manager is om dit op te gaan zetten. Nu is mijn huidige baan in principe vergelijkbaar, omdat ik dit nu al doe maar dan voor de Benelux. Het lijkt mij dan ook erg leuk om dit op internationaal vlak te gaan doen. Daarom heb ik besloten om op de vacature te gaan solliciteren. Het bedrijf gaat de vacature ook buiten de organisatie aanbieden, dus ik ben zeker niet alleen.

Nu heb ik geen moeite om mijn zwaktes toe te geven en ik zie de functie helemaal zitten, maar mijn Engels kan zeker wat extra aandacht hebben. Ik heb veel vrienden in het buitenland, ook in de Verenigde Staten en Engeland waar ik veel contact mee heb. Mijn Engels is dus echt wel goed om met vrienden te communiceren, maar als ik echt op internationaal vlak partners moet gaan vinden wil ik hier toch beter in worden.

Cursus doen?

engelsHet Engels lezen en begrijpen gaat mij heel erg goed af, daar heb ik op zich niet echt hulp bij nodig. Ik wil voornamelijk mijn spraak verbeteren en dat komt toch voornamelijk uit de praktijk. Nu kan ik wel een tripje gaan plannen naar het buitenland, maar ik denk dat het een beter idee als ik een cursus ga volgen. Je kunt dan in de avonduren aan de slag met engelse les, waarbij je vooral op de spraak gaan richten. Je krijgt les van iemand die het heel erg goed spreekt en naderhand doe je een examen. Je krijgt dan ook een certificaat of diploma (moet nog even kijken hoe dit allemaal werkt) en dat spreekt mij wel aan. De kosten zijn natuurlijk ook weer aftrekbaar van de belasting, dus dat scheelt misschien weer iets. Aan de andere kant is het natuurlijk ook een investering in mijzelf, ook als ik de functie niet krijg kan het mij alleen maar helpen. Ik heb namelijk wel echt internationale ambities.